Arbejdsløs? Tag hvad du kan få, mens du søger drømmejobbet

Det er aldrig sjovt at blive arbejdsløs

Det er aldrig sjovt at blive arbejdsløs, men hvis det sker på samme tidspunkt, hvor langt de fleste arbejdspladser skærer ned, bliver situationen bestemt ikke sjovere.

Hvis man skulle være så uheldig at miste sit job, er det ikke nemt at finde et nyt job lige for tiden. De fleste virksomheder er nemlig mere interesseret i at skære ned, end de er i at ikke ansætte nye forstærkninger. Specielt er det svært at finde et job, som svarer til det man blev fyret fra.

Man kunne stille spørgsmålet om, hvad man så gør, hvis man går hen og bliver fyret?

Til det er der en ret enkelt løsning. Det handler om at søge jobs, også selvom det ikke lige er drømmejobbet, som er til rådighed. Man må ganske enkelt gå online på jobportalerne og søge så meget som muligt. Det er vigtigt at huske, at hvis man ikke har et job må det være jobbet, at finde et. Dvs. at tiden, der bliver brugt på jobsøgning burde svare til den tid man rent faktisk ville bruge på en arbejdsplads, hvis man var i arbejde.

Man må simpelthen tage, hvad man kan få, også selvom jobbet ikke er en ønskesituation. F.eks. kan det være nødvendigt at tage et job, der ikke passer til de kvalifikationer, man sidder inde med i en kortere periode. Det er dog altid mindre stressende at lede efter det ”gode job”, hvis man allerede har en indkomst at falde tilbage på end, hvis regningerne bunker sig op på bordet ved siden af computeren, hvor man forsøger at skrive det gode CV.

Dette viser statistikker også, at de mange er klar til. F.eks. har erhverv som rengøringsmedhjælper set en vækst i antallet af ansøgere. Og i blandt i de mange ansøgere, er det også flere, som er det, man vil kalde overkvalificerede. Det betyder selvfølgelig også, at de jobs som tidligere manglede arbejdskraft nu ikke er lige så lette at få, da konkurrencen er større. Netop derfor er det vigtigt ikke at være kræsen og være klar på, at gå ind i nye brancher for at finde et nyt job.

Det kan skabe en god portion stress og desperation, hvis selv de mindre gode job ikke er til at få fat i. Specielt hvis der går et stykke tid mellem job-opslagene.

Det kan være en svær situation at stå i, men her er det vigtigt, at holde hovedet koldt og ikke lade sig rive med i stresset. Det skal nok dukke op. Så gælder det om at udvide søgningen. F.eks. kan man ansøge jobs som ligger længere væk fra hjemmet, end man tidligere har gjort. Eller også kan man begynde at ansøge deltidsjobs, sådan at man kan have to deltidsjobs, der til sammen giver det ønskelige antal timer om ugen og den tilhørende portion penge.

Det kan derfor være stressende at være arbejdsløs, når udsigten til nye jobmuligheder kan være svær at få øje på. Men her er det netop vigtigt, at tage hvad man kan få. Dette betyder ikke man skal holde op med at søge, men det er nu nemmere, at vente på det gode job, der passer sammen med kvalifikationerne, hvis man i mellemtiden stadig har en indkomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.