Gør din arbejdsplads opmærksom på dine kompetencer

Du er vellidt og respekteres af din chef og dit team, men er det nok? Hvem er bekendt med din eksistens, og hvad du kan gøre for at ændre dette? Hvordan kan du øge din profil og blive mere synlig, og kommunikere det du gør, og hvad du er i stand til at gøre i virksomheden?

Vælg frivilligt

Vælg frivilligt at repræsentere dit område i et selskabsinitiativ, tag en positiv og aktiv rolle), eller giv en præsentation af dit teams arbejde, og hvordan den bidrager positivt til selskabet. Bed om forslag til, hvordan dit team kan bidrage endnu mere.

Udvikl et bredt netværk af kontakter

Udvikl et bredt netværk af kontakter – Din karriere påvirkes af dine relationer med andre, lige så meget som din kompetence i arbejdet. Sørg for at du benytter enhver lejlighed til at fortælle andre,  hvad du laver. Tænk over hvordan de kan hjælpe dig, og endnu mere vigtigt, hvordan du kan hjælpe dem.

Få en mentor

Få en mentor – Henvend dig til en seniormedarbejder i din organisation, som du har respekt for og spørg personen, om han/hun vil vejlede dig.

Invester i dig selv

Invester i dig selv 
Borte er de dage (hvis de nogensinde virkelig eksisterede), hvor du kunne forvente din virksomhed ville tage ansvaret for din udvikling. Du er ansvarlig for dig selv og din karriere: Deres succes og din fremtid er i dine egne hænder.

Sørg for at deltage i kurser og workshops, som vil udvikle dig eller udfylde huller i dine evner og viden. Hvis din arbejdsgiver ikke er i stand til eller villig til at finansiere dig, så betal for det selv. Ikke mindst for at tage kontrol over din egen udvikling. På den måde sørger du for, at du deltager i begivenheder, som du virkelig har brug for. Overvej at få en coach. Du vil opleve kvalificerede resultater med coaching, og kan her få en kreativ lystavle for dine ideer og et fuldstændig objektivt synspunkt.

Opbyg din tillid, overvind forhindringerne, sørg for at udvikle dine arbejdsrelationer … Få hjælp præcis, hvor du har brug for det, når du har brug for det. Fokuser på, hvad du har brug for at fokusere på, og tackl det, du har brug for at tackle. Det er sikkert, det er hurtigt – og det er sjovt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.