Guide til Personlig hjemmeside, blog, online CV

Ja hvad skal man vælge og hvorfor?

Ja hvad skal man vælge og hvorfor? Er der noget man skal have med i sine overvejelser inden? Det har jeg kigget lidt nærmere på i denne artikel. For det er lidt som at finde en nål i en høstak, med de muligheder vi har i dag. En af mine egne tanker omkring dette, var om det i virkeligheden giver nogen værdi at have en hjemmeside i forlængelse af jobsøgningen. Eller blot som forlængelse af sin online tilstedeværelse, som et bevidst valg i din egen overordnede karrierestrategi.

Noget af det jeg til tider selv kan være ret slem til, er at komme i tanke om noget og derefter bare hoppe ud i det. Det ligger meget til min profil at være impulsiv og hånden på hjertet, så er det bestemt også sådan mange af de tidligere projekter og personlige hjemmesider jeg har haft igennem tiden er kommet til verden. Men jeg har som så mange andre måtte sande, at skal man lykkedes med det, kan det være en kæmpe fordel at have en strategi eller en plan og et formål med sin personlige hjemmeside.

Det skal man have, hvis man vil være sikker på at ikke gå i stå. Altså i værste tilfælde ende ud med, en hjemmeside som i virkeligheden er overflødig.

Indhold og aktivitet

En af de ting der stadig gør sig gældende, som er nævnt i rigtig mange andre sammenhænge også, det er at skal man have en velbesøgt hjemmeside, som skaber værdi for dig. Ja så skal du have styr på indholdet af din hjemmeside og dit aktivitetsniveau, for din målgruppe gider formentlig ikke kigge på den samme side igen og igen, medmindre at du har lavet noget indhold, som folk løbende kan hente inspiration i og måske vender tilbage til for at få genopfrisket.

Sørg for at dit indhold er unikt og ellers henvis altid til kilden, alt andet er spild af din tid og formentlig også de besøgende.

Hvad skal man så skrive om, lave videoer eller billeder omkring, som kan blive ved at komme i et jævnt flow. Så de besøgende har noget at vende tilbage til, altså skabe et aktivitetsniveau om det der skal være omdrejningspunktet for din hjemmeside.

Interesse og passion

Skal man bruge det, ja det er jeg ret overbevist om, for uden det, får du meget svært ved at blive ved. Sammenholdt med det faktum, at skaber du indhold omkring det du interesserer dig for, vil modtageren af dine budskaber hurtigt kunne danne et reelt billede af dig. Det giver jo f.eks. god mening hvis en evt. kommende arbejdsgiver, kigger forbi din hjemmeside og gerne vil danne et billede af dig.

For på den måde har du jo sendt et klart signal, om hvem du er og hvad du interesserer dig for. Med passionen sikrer du at du kan tryllebinde dine besøgende og at de kan mærke din passion i det du laver af indhold.

Navn og domæne

Vælg et sigende navn, gerne et der beskriver hvad du gerne vil fortælle med din hjemmeside. Det gør det både nemt og huske, men bestemt også en vigtig del, hvis man tænker på sin placering i søgemaskinerne. Da dit domænenavn på sigt formentlig vil ligge placeret i toppen af søgeresultaterne, på netop det søgeord du har valgt som navn. Det afhænger naturligvis også af konkurrencen på det valgte ord, men domænenavnet har en vigtig betydning i det henseende. Uanset hvilken løsning du vælger, vil jeg anbefale dig at købe dit eget domæne. Da det helt naturligt sender et meget mere seriøst signal, end hvis din side hedder minside.123hjemmesider.dk eller noget i den retning.

Hvad og hvorfor

Som nævnt først i artiklen er det ikke særligt nemt, at skulle vælge hvilken løsning du skal bruge. Men jeg har kigget lidt forskellige muligheder igennem og forsøgt at skabe et overskueligt billede af de udvalgte løsninger, så du måske har lidt nemmere ved at vælge. Men husk nu at gøre dig nogle overvejelser inden du springer ud i det, sådan at det også på sigt vil give værdi for dig og dine besøgende.

Design af hjemmesider

Er et nyt tiltag, som jeg har kigget lidt nærmere på. Hjemmesiden er lidt tung, men med dagens internetforbindelser er det mindre vigtigt. Som navnet afslører er der virkelig tale om nemme hjemmesider, dog kommer dette desværre også lidt til udtryk i udvalget af temaer og baggrunde. Som er lidt snævert og tyndt, men til gengæld er det utroligt nemt at oprette sig og derefter også meget nemt at navigere rundt og ændre på sider, tekster og billeder.

Er dit behov en simpel og let løsning, kan NemmeHjemmesider.dk godt være en løsning. Der kan også tilkøbes forskellige ting, såsom flere sider, billeder og eget domæne mm. Priserne er også i et rimeligt niveau, så du ikke nødvendigvis skal investere alt for meget. Dog bør man være opmærksom på begrænsningerne og derved også de omkostninger, der er forbundet med at udvide sine muligheder. Der er en prøveperiode på 30 dage, så du taber ikke noget ved at give dem et forsøg. Den billigste løsning er til 15 kr. For 30 dage, som er den løsning du også kan prøve i 30 dage.

One Reply to “Guide til Personlig hjemmeside, blog, online CV”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.