Her er 10 ting du kan undlade i dit CV og hvorfor!

Alle ved, at ”less is more” i de fleste situationer, – især dit cv.

Jobsøgende gør sig selv en bjørnetjeneste, når de sender jobansøgninger og CV’er ud med for meget information. Arbejdsgiverne har ikke tid eller tålmodighed til at tygge sig igennem irrelevante oplysninger som dine hobbyer, interesser eller hvor mange børnebørn du har. Bare hold dig til de grundlæggende ting, og det der er relevant for virksomheden, så er du nået langt.

Her er 10 ting du kan undlade i dit CV og hvorfor:

1. Dit billede

Hvorfor undlade det: Medmindre at arbejdsgiveren specifikt beder om det i stillingsannonce (som meget få gør), så lad være med at vedhæfte det. Ikke alene er dit udseende irrelevant for dit potentiale som medarbejder, men du kan også risikere at, arbejdsgiveren fravælger dig, fordi du ikke lige falder i hans/hendes smag. I de tilfælde hvor det er et krav at der er billede vedlagt, så sørg for at det er professionelt, og repræsenterer dig bedst muligt.

2. Fritidsinteresser og hobbyer

Hvorfor undlade det: Medmindre dine fritidsinteresser og hobbyer har noget at gøre med det job, du søger, er der ingen grund til at inkludere dem. Hvis du ønsker at vise, hvordan din passion for kunst ville være relevant for en stilling som grafisk designer, er det én ting. Men at fortælle arbejdsgiverne, at du elsker at synge i kor er en anden. Generelt set, så er det bedre at gemme dem til samtalen, hvis du bliver spurgt, hvad du kan lide at gøre uden for arbejdspladsen.

3. Stavefejl og grammatiske fejl

Hvorfor undlade det: De fleste arbejdsgivere antager, at hvis du er OK med at sende et CV fyldt med stavefejl og kommafejl, vil du have den samme mangel på interesse for det arbejde, du udfører som medarbejder i deres virksomhed. Mens stavekontrol opfanger de fleste fejl, kan den gå glip af noget større – nemlig grammatiske fejl? Derfor er det vigtigt at have flere øjne på dit CV, før du sender det ud til arbejdsgiverne.

4. Personlige stamdata

Hvorfor undlade det: Svarer til at sende et billede med dit CV, din højde, vægt, alder, seksualitet eller religion er alle som udgangspunkt uden betydning for en arbejdsgiver. Selvom det er ulovligt for arbejdsgivere at diskriminere ansøgere på grund af nogen af disse faktorer, vil nogle gøre det, uanset hvad lovgivningen siger. Hold alt dit CV relevante i forhold til jobbet, så er du på den sikre side.

5. Referencer

Hvorfor undlade det: Mange jobsøgere sætter reference henvisninger på deres CV, eller også indeholder de en linje, som lyder, “Referencer kan skaffes efter behov.” Denne taktik er ikke så effektiv som den før har været. Amerikanske Jack Barske, som er professor ved University of Richmond Robins School of Business, siger, at når han modtager et CV med referencer tilknyttet, giver han dem stort set ingen værdi. “De er sjældent specifikke for den stilling, som “mit firma” har opslået og giver ikke mening i betragtning af kvalifikationer, da det ikke er lovligt at kommentere eventuelle negative sider på kandidaten”. Vent med at bringe referencer i spil, indtil du bliver bedt for dem.

6. Minutiøse detaljer og resultater

Hvorfor undlade det: Den ansvarlige for ansættelsen, behøver ikke at kende alle detaljerne i hver enkelt opgave, du nogensinde har haft i alle dine jobs. Det er alt for meget information, og som regel er halvdelen af disse oplysninger ikke relevante. Arbejdsgiverne ønsker at være i stand til at se ved første øjekast, at du er en god kandidat, så udvælg de detaljer og resultater, der er mest relevante for det job, du søger, og undlad resten.

7. Falske oplysninger

Hvorfor undlade det: Det kan siges meget simpelt, ingen ønsker at ansætte en løgner! Du må ikke sige at du har en kandidatgrad, hvis du kun har din bachelor. Du må ikke sige, at du i øjeblikket er ansat i en virksomhed, hvis du for nylig er blevet fyret. Du må du ikke angive din løn historie som 20 procent højere end det var. Alt, hvad du fortæller en arbejdsgiver kan verificeres, så spil sikkert og være ærlig. Uærligheden vil indhente dig på et tidspunkt.

8. ”Flair”

Hvorfor undlade det: Ingen ønsker at se på et CV på glimmerpapir, dækket af skøre skrifttyper og symboler. Tilsvarende kan links til personlige hjemmesider, eller mærkelige e-mail-adresser også blive for meget. Arbejdsgivere er mindre tilbøjelige til at reagere på en mailadresse som likes2party@email.com ift. DMiller@email.com. Så sørg for at have en ordentlig mailadresse, og lad være med at være alt for kreativ med opsætningen af dit CV.

9. Negativitet

Hvorfor undlade det: Skriv aldrig noget negativt i dit cv. Medtag ikke dine grunde til at forlade dit tidligere job. Hvis du forlod stillingen fordi du blev fyret eller fritstillet, så undlad at nævne det, medmindre du bliver spurgt. Skriv aldrig noget dårligt om en tidligere arbejdsgiver. Hold din CV positivt, hele tiden.

10. Et egoistisk mål

Hvorfor undlade det: Arbejdsgiverne forsøger at afgøre, om du er et godt match for deres organisation, så alt på dit CV skal pege på din erfaring. Arbejdsgiverne vil hellere se en oversigt over kvalifikationer, der viser dine resultater og baggrund, end en egoistisk erklæring som “Ønsker at få erfaring i..”

2 Replies to “Her er 10 ting du kan undlade i dit CV og hvorfor!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.