Jobsøgnings forberedelse

Lad os begynde med forberedelserne til jobsøgning!

Hvordan du skal forberede dig, afhænger i høj grad af hvilken type job du søger. Hvad enten det er på egen hånd, eller med støtte fra en rådgivningskonsulent eller lignende er til gengæld mindre vigtig, da man bør forberede dig ligeligt i begge tilfælde. Vi har herunder samlet et par punkter, du med fordel kan gå igennem inden du starter med din forberedelse af din jobsøgning.

Undersøgelse af arbejdsgiver

Tænk et øjeblik ….

Hvor vil du gerne arbejde? Hvilke virksomheder vil bedst opfylde dine arbejds-relaterede behov? Dine ønsker og interesser? Hvor ville du føle dig mest behagelig med dit arbejde?

Før du begynder på din jobsøgning, så sørg for at indsamle så meget relevant information omkring de virksomheder du kunne tænke dig at arbejde hos. Sikrer dig at de matcher dine behov og ønsker, for et kommende job. Lav evt. en liste, hvor du under hver virksomhed kort ridser de ting op du synes godt ved de enkelte virksomheder og de ting som du ikke synes om.

Din research vil senere også vise sig at være yderst brugbar, i en evt. kommende jobsamtale. Du vil i højere grad være i stand til at fortælle hvordan og hvorfor dine kvalifikationer matcher virksomheden. For den sags skyld også dine jobansøgninger.

Udvælgelsen

Når du har lavet din liste over mulige virksomheder, skal du i gang med at sortere lidt i dem. Vi har det nogle gange med at se os blinde, altså lade os rive med af ord og fine hjemmesider etc.

Men ofte i forbindelsen med din research vil du opdage at nogle af de som du har valgt, måske i virkeligheden ikke matcher dine job ønsker og behov. Dem skal du naturligvis sortere fra, der er ingen værdi i at søge et job man ikke ønsker alligevel. Det vil de fleste være enige i, medmindre man simpelthen ikke kan få andet. Selv der vil det måske endda være diskutabelt, da frustrationer og manglende arbejdsglæde sjældent er på ønskelisten i folks jobsøgning.

Når du har fået listen sorteret, skal du i gang med dine jobansøgninger. Her kommer din research som nævnt tidligere til gavn igen. Da det er meget simplere at målrette din jobansøgning, med en ordentlig indsigt i virksomhedens sprog og kultur.

Læs også:

One Reply to “Jobsøgnings forberedelse”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.