Sådan takler du jobsamtalen !

Der er mange ting du selv kan gøre, for at fjerne noget af presset til jobsamtalen

Der er mange ting du selv kan gøre, for at fjerne noget af presset til jobsamtalen. Den måde du opfører dig på, er en af de vigtigste. Det er bestemt ikke kun de ord, der kommer ud af din mund, som intervieweren lægger mærke til, men lige så meget de særheder, du har.

Har du professionelle billeder til din ansøgning ?

Intervieweren vil ikke kun spekulere på, om du er dygtig nok til jobbet, men ofte også overveje, om du ville passe fint med de andre medarbejdere. Din personlighed er en stor del af samtalen og kan gøre hele forskellen. Her er nogle af de små ting, du bør være særlig opmærksom på til jobsamtalen.

Undlad at spise tyggegummi eller pastiller under din samtale, det virker på nogen uprofessionelt (med mindre du er forkølet etc.). Du ønsker heller ikke at tale i ”slang” i løbet af din samtale, det er useriøst og uforskammet.

Vis selvtillid

Der er vigtigt at du til samtalen viser stolthed, er energisk og positiv. En lille detalje, som at rette ryggen, når du går giver et helt andet førstegangs indtryk. Du må aldrig gå til en jobsamtale med en opgivende attitude. Det er ikke indbydende, og giver ikke indtryk af en person, du ønsker at møde hver dag.

Vær sikker på dine evner uden at virke kæphøj eller narcissistisk. Du ønsker at lade intervieweren vide, at du er rustet til at klare dig godt i jobbet, uden at tromle de andre medarbejdere. Du bør kun påpege dine præstationer inden for dit område, og huske at det også er en kompetence at kunne være ydmyg til en samtale. Det er en hårfin balancegang.

Har du overvejet at bruge en blog som ansøgning?

Hold en positiv attitude

Du bør altid forsøge at smile og holde et positivt livssyn i løbet af din samtale. Hvis det, du hører, ikke lyder godt i dine øre, så lad være med at rynke panden og se misfornøjet ud, bare holde et lille smil på dit ansigt, og vent indtil det er din tid til at snakke. Derefter kan du konstruktivt udfordre det, der er blevet sagt.

Holde øjenkontakt

Hold øjenkontakt med din interviewer, det er meget vigtigt. Især når en af jer taler til den anden. Hvis du søger rundt i lokalet eller på fokuspunkter på interviewerens skrivebord, vil du virke uinteresseret. Forestil dig, hvad du ville tænke, hvis du talte til ham, og han kiggede rundt i hele rummet. Du vil sandsynligvis tro, at du allerede havde misset dine chancer for at få jobbet.

Kropssprog

Vi har været inde på det en lille smule, men du bør tænke på nogle af de almindelige fejl, som mange folk gør, når de taler til andre. Jeg har listet nogle af de fælles ting, du bør undgå, når man sidder ved en jobsamtale.

  • Undgå at virke rastløs, mens du taler med din interviewer. Det viser en mangel på selvtillid og respekt for vedkommende du snakker med.
  • Lad være med at sidde med armene krydsede, fordi det får dig til at virke utilnærmelig.
  • Lad være med at trække på dine skuldre, når du bliver stillet et spørgsmål, som du er usikker på. Tag et par sekunder til at tænke på dit svar. Hvis du trækker på skuldrene giver det indtryk af, at du ikke kender svaret.
  • Lad være med at svare med nik og hovedrysten. Brug altid ord til at besvare spørgsmål med.

One Reply to “Sådan takler du jobsamtalen !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.