reklame

Står du og skal til at søge nyt arbejde, skal du sandsynligvis skrive en række jobansøgninger

Forhåbentlig skal du kun skrive én enkelt ansøgning, men for mange er det lidt af et ideal. Vejen til drømmejobbet er sjældent lineær, hvilket betyder at det er de færreste der lige læser om en stilling, ansøger og bliver ansat på den perfekte arbejdsplads, i det perfekte job.

Mange karrierer starter ét sted, i en industri, og kan ende i en helt anden. Det er vigtigt at være bevidst om at man ikke ved alt, når man kommer ud på arbejdsmarkedet, og være åben for forskellige oplevelser. Det kan være i store virksomheder, og i mindre virksomheder, og i flere forskellige roller. Derfor vil du højst sandsynligt komme til at skrive flere forskellige jobansøgninger, og derfor skal du læse med her.

Der er selvfølgelig også forskellige årsager til at man kan være jobsøgende. Er du ledig, grundet en fyring eller en konkurs, har du sandsynligvis brug for et nyt job hurtigst muligt. Da kan du overveje at melde dig ind i et vikar- og rekrutteringsbureau som Temp Team. Sådan et bureau kan hjælpe dig med at forbinde dig med virksomhederne der er relevante for dig, da det kan være svært som enkeltperson at navigere i.

Forretningsforståelse

Når du så har fundet en virksomhed der er relevant for dig, og en stilling du gerne vil søge, så skal du til at skrive din ansøgning. Når du skal det, er det vigtigt at du viser at du har forståelse for den forretning du skal være en del af.

Derfor anbefales det at du laver en grundig analyse af jobbet, af virksomheden, og af den industri du vil arbejde i. Med denne skal du opnå viden om hvordan virksomheden tjener penge, hvad deres mission er, og hvad din rolle vil være. Sådan en analyse skal gå bredt omkring industrien, så du opnår viden om hvilke konkurrenter virksomheden har, hvad der adskiller dem fra konkurrenterne, og meget mere.

I din ansøgning skal du vise at du har denne forståelse for virksomhedens forretning, og for den rolle du søger.

Hold det relevant

Det næste, mere grundlæggende råd, handler om relevans i ansøgningen. Der er selvfølgelig mange andre ting du skal vide når du skriver en jobansøgning, men i denne omgang når vi kun de to. Når du skriver din ansøgning, skal du sørge for at din ansøgning er relevant. Relevans er nemt at opnå, men husk også at din ansøgning skal være kort og præcis.

Mange ansøgninger bliver kun skimtet, og når din fanger arbejdsgiverens opmærksomhed, er det vigtigt at fastholde denne. Det gør du ved at sørge for at alt der står i din ansøgning, er relevant. Overvej derfor, om det virkelig er relevant hvilke karakterer du fik i gymnasiet, og hvilket fritidsjob du havde da du var under 16. Du kan også overveje hvor kort og præcist du kan beskrive detaljer som disse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *