Denne artikel indeholder reklame-link

Få fuld kontrol over dine indgående og udgående mails

Det kan ske for selv de bedste af os; Vores mail indbakke minder mere og mere om en krigszone og jo flere mails der kommer ind, før vi får fjernet de gamle, jo sværere er det at komme til bunds med det hele.

Det handler om at genvinde kontrollen over din mail indbakke, og i denne artikel vil vi give dig nogle gode råd til, hvordan du opnår netop dette. Læs med her hvis det har interesse for dig og du er træt af at følge dig druknet, hver gang du går ind på din mail indbakke.

Start dagen med at besvare mails

Det er en god ide at starte din arbejdsdag med at sætte lidt tid af til at gå ind på din mailbakke og besvare de mails, som du har fået siden du sidst tjekkede. På den måde kan du dagligt tage vare på din mailbakke og forsøge at komme så meget i bunds som overhovedet muligt.

Problemet med en overfyldt mailbakke opstår ofte, fordi der går flere dage (eller uger) imellem at vi tjekker vores mailbakke. Dette kan du nemt undgå ved at sætte et par minutter af til at kigge den igennem hver dag.

Hvor meget tid du skal sætte af til at kigge din mailbakke igennem, kommer meget an på hvor meget trafik du får på mail bakken i løbet af dagen. Hvis du for eksempel får rigtig meget trafik, så kan det godt være nødvendigt med hele 15-20 minutter hver dag for at komme igennem hele mailbakke.

For langt de fleste af os drejer det sig dog kun om lige at bruge nogle få minutter i begyndelsen af hver arbejdsdag. Og hvis du gør det til en vane lige at tjekke din mailbakke, så vil du hurtigt komme til bunds i dine mail.

Skab foldere og slet mails

Det er meget nødvendigt, at du sørger for at rydde op i din mailbakke, efterhånden som du gennemgår den. Vær for eksempel ikke bange for at slette mail samtaler, som er gamle og du ikke længere bruger.

Hvis en bestemt mailsamtale stadigvæk er relevant, fordi der for eksempel er essentiel information i denne, kan du gemme den i en folder. Skab foldere for hvert arbejdsområde du har og fordel dine mails i disse.

Selve din mail indbakke bør være så tom som muligt.

Lær mere om dit mailsystem

Det er altid en god ide at lære mere om det mailsystem, man benytter. Hvis du for eksempel benytter Outlook, bør du kigge dig om efter et kursus i outlook.

Der findes ofte er en del smarte metoder, som man kan benytte sig af i ens mailsystem til at genvinde kontrollen over ens mailbakke. Det kan for eksempel være automatisk mail beskeder eller lignende, som kan hjælpe dig med at holde styr på din mail trafik.