Job via relationer – brug dine relationer

Denne artikel indeholder reklamelinks.

Job via relationer, kan relationer skaffe dig dit næste job?

Både sociale og menneskelige relationer kan vise sig at være meget nyttige, når man er på udkig efter et nyt job. Et er at udfærdige en flot og velskrevet jobansøgning samt et veldokumenteret CV. Noget andet er at have en relation, der allerede er i virksomheden og kan til at tale din sag i forhold til jobbet.

Relationer er selvfølgelig aldrig en garanti for, at du ikke bliver slået i opløbet af en anden kandidat, men det er da helt sikkert en fordel at have opbakning allerede inden jobsamtalen.

Det er vigtigt at huske, at man er blevet anbefalet

Det er rigtig vigtigt at huske, at man er blevet anbefalet og forstår at forholde sig ydmygt til dette, især efter en eventuel ansættelse, da man ikke skal forvente at få en lignende anbefaling næste gang man søger job. I hvert fald ikke fra den samme relation.

Der skal naturligvis være tale om en ”god” relation, da der ellers formentlig ikke kommer en ”god” anbefaling ud af en dårlig relation. Endnu en god grund til at pleje sine relationer.

Et nyt job kan på den måde altid være inde for rækkevidde. Det er også vigtigt at understrege at relationer ikke alene kan skaffe dig et nyt job og man kan ikke tillade sig at slække på jobansøgning og CV, alene fordi man har en god relation til en i virksomheden. Det vil formentlig skinne igennem overfor arbejdsgiver, at man tager for ”let” på det på grund af ens relation.

Job via relationer på LinkedIn og andre sociale medier

Når man siger job via relationer komme man ikke unden om de sociale medier. De sociale medier er et super stærkt kort at trække i sin jobsøgning. Her tænkes ikke kun på Facebook, men det sociale erhvervsnetværk LinkedIn er utrolig effektiv til jobsøgninger.

Her kommer der 5 hints om LinkedIn:

1: Brug LinkedIn mobil applikation

Dette gør webstedet nemmere at bruge, når du er ude at rejse. LinkedIn har også et smart og praktisk værktøj kaldet “CardMunch”, der gør at du kan tage et billede af et visitkort med telefonen. Dernæst tilføjes personen automatisk til dine ”forbindelser” og sender dem en anmodning om ”forbindelse”.

2: Brug virksomhedens sider

Når du søger, og finder en interessant virksomhed, vil du se både førstegrads forbindelser, der er på din kontaktliste, og andengrads forbindelser, der er forbundet med folk, du kender.

Disse forbindelser præsenterer dig for rigtig gode network muligheder.

3: Søg efter folk, du gik i skole med

Dette er endnu en mulighed for at skabe et professionelt netværk, som kan bruges til at søge job via. De kan være spredt vidt, rent geografisk, så der er mange muligheder, og personlige relationer til medarbejder i virksomheder som du finder interessante, er en for-del.

Tag selv initiativet, og opret en gruppe og begynd at søg kontakten til dem.

4: Lad folk vide at du er jobsøgende

Lad verden vide, at du har mistet dit job. I “overskriften,” lige under dit navn, gør det klart, at du søger nye udfordringer. Overskriften kommer op, når nogen søger efter dit navn, så det er en vigtig detalje.

5: Tilføj en praktikplads eller frivilligt arbejde

Praktikophold og frivilligt arbejde kan forstærke din profil. Hvis du tager et frivilligt arbejde, kommer du automatisk i kontakt med en masse mennesker. Der spiller relationer igen ind, og hvem siger at der ikke er nogen som kender nogen. Husk at være professionel, så vil folk hellere anbefale dig.


Sidst men ikke mindst, så husk at man kan ikke, IKKE kommunikere, så alt hvad du skriver på linkedIn, kan blive brugt imod dig, så kommuniker med tanken.

Frie a-kasse
MA A-kasse - find job