Leder du efter et job i Danmark?

Denne artikel indeholder reklame-link

Er du jobsøgende i Danmark?

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job i et land, man ikke er vant til. Her er andre ansættelsesprocesser, andre arbejdsgange og andre forventninger til dig som jobansøger og medarbejder. Derfor anbefales det, at du tilmelder dig et rekrutteringsbureau. Et rekrutteringsbureau er eksperter i rekruttering af udenlandsk arbejdskraft i f.eks. Danmark. Derfor er der rigtig meget hjælp at hende hos et sådant rekrutteringsbureau.

Hvad er et rekrutteringsbureau?

Ofte er et rekrutteringsbureau en dansk virksomhed, som igennem længere tid har specialiseret sig i at finde og tilbyde udenlandsk arbejdskraft til danske virksomheder. Ofte specialiserer disse bureauer sig også inden for visse brancher eller områder. Et eksempel på et rekrutteringsbureau er Baltic Workforce. Her ligger en bred viden indenfor f.eks. landbrug, gartneri, skovbrug, produktion, lager og industri til baggrund for succesen. Flere rekrutteringsbureauer tilbyder de danske virksomheder personligt udvalgte og skræddersyede medarbejdere til et lang række opgaver inden for deres speciale.

Husk, at der også findes rekrutteringsbureauer, som kan finde arbejde til danskere i udlandet. Ofte er det samme ansøgningsproces, som er forbundet hermed. Derfor kan du sagtens læse videre, hvis du også undrer dig over, hvordan du kan finde et job i udlandet.

Hvordan er ansøgningsprocessen?

Ofte finder du et job, du gerne vil søge på rekrutteringsbureauets egen søgebase. Her kan du ofte sortere bland arbejdsområde, lokation samt om du søger en stilling i lang eller kort tid. Når du har fundet en stilling, du vil søge, skal du i gang med ansøgningsprocessen. Processen til at finde et job i et nyt land deles op i 3 trin:

1. Apply/ansøg om jobbet
I dette første trin skal du søge de jobtilbud, der er interessante for dig. Det gør du oftest ved at udfylde en kort kontaktformular. Samtidig skal du give dit rekrutteringsbureau dine kontaktdetaljer, så de nemt kan få fat i dig.

2. Interview
Når du har søgt om et specielt job, vil du ofte blive kontaktet af bureauet. De vil fortælle dig meget mere om det pågældende job. Her kan du få svar på dine spørgsmål. Du kan også snakke med bureauet om dine forventninger, dine kvalifikationer og hvad du før har beskæftiget dig med.

3. Employment/ansættelse
I det sidste trin skal aftalen omkring dine ansættelsesforhold på plads. Du vil ofte blive inviteret til at underskrive et ansættelsesdokument. Desuden vil dit rekrutteringsbureau give dig alle de nødvendige oplysninger om at bo og arbejde i det pågældende land. Du vil også få information om, hvordan du registrerer din arbejdstid. Alt i alt vil du få svar på alle dine spørgsmål.

Når du søger job i udlandet, bør du være opmærksom på lønnen, skatteforholdene samt om, du bliver tilbudt et sted at bo og en sundhedsforsikring.

FTFa_a-kasse
Frie a-kasse