Sådan får du styr på job, løn og pension

reklame

Har du fundet drømmejobbet, sådan får du styr på din økonomiske fremtid

Det kan være svært at få overblik over sin økonomiske fremtid. Hvis man er ung, er det svært at forestille sig, hvad man har brug for, når man går på pension.

Der er heldigvis masser af hjælp at hente. Læs med her, og lær mere om, hvordan du får det store overblik over job, løn og pension.

Ikke alle job er drømmejob

Desværre, men det er okay. Som nyuddannet kan det være svært at acceptere, men det er vigtigt, at man lærer det.

De færreste får drømmejobbet lige efter deres studie, så man skal være forberedt på, at der er lidt vej igen. Kan man ikke få drømmejobbet med det samme, så kan man måske få trampolinjobbet, som sender en godt på vej mod drømmejobbet med erfaring og en god løn.

Får man heller ikke trampolinjobbet, så kan man være nødt til at tage rugbrødsjobbet, som måske ikke er det sjoveste, men som kan give løn på kontoen og mad på bordet. Når man først har sikkerheden ved den indkomst, så kan man lede efter det næste job i weekenden, eller når man ellers har tid og overskud.

Hvad er du værd?

Når man endelig får et job, så skal man tit lønforhandle. Det kan være svært at vurdere, hvad man skal bede om i løn, men der er heldigvis hjælp at hente. Står man med sin første lønforhandling, så kan man snakke med folk i ens netværk om, hvad de får i løn, og man kan også kontakte sin fagforening for mere professionelle svar. Det kan være rart at have i ryggen, når man går ind til forhandling. Stå fast på, hvad du er værd. Du skal ikke sælge din arbejdskraft for billigt.

Pensionsopsparing

Det kan som sagt være svært at overskue, hvad man har brug for, når det kommer til pension. Dr er heldigvis sider på nettet, hvis du kan se hvor meget du skal have udbetalt i pension.

Er du stadig i tvivl, så kan du selvfølgelig både snakke med din arbejdsgiver om, hvor meget I hver især indbetaler til pension. Du kan også kontakte din bankrådgiver, som normalt har virkelig godt styr på pension og opsparinger.

Når du har undersøgt alle disse ting, så kan du slappe af i din viden om, at du har styr på din basale økonomi. Det gælder både for nu og så til din fremtid som pensionist.

FTFa_a-kasse
FTFa_a-kasse