Sådan finder du ud af, hvilken karrierevej du bør vælge

reklame

Det kan være svært at vide fra starten af, præcis i hvilken retning vi bør bevæge os hen imod, når det drejer sig om vores karriere. Det er svært at indsnævre sig ind på ét erhverv, fordi det for mange mennesker betyder, at det er den ”afgørende” karriere vi beslutter os for. Så hvordan finder du ud af, hvilken retning du bør gå, karrieremæssigt?

Find masser af ledige deltidsjobs her

De fleste kender ordsproget ”når en dør lukkes så åbnes der en ny”. Når det kommer til vores valg af arbejde, så har vi dog en tendens til at ærgre os mere over den lukkede dør, end rent faktisk at bemærke hvilke muligheder der befinder sig bag den der er åben. De fleste mennesker er bange for at træffe det forkerte valg, for tænk nu hvis det erhverv du havde planer om at gøre karriere inden for, viste sig at være noget helt andet end først ventet? Det kan meget vel være tilfældet, men hvordan skulle vi nogensinde vide det, hvis aldrig vi tør tage chancen?

Det er vigtigt at vi husker på, at bare fordi vi vælger én karrierevej, så er der ingen der siger, at du ikke kan ændre denne, hvis det viser sig ikke at være noget for dig. Den bedste måde at finde ud af mere omkring hvilken vej du gerne vil gå, er dog ved at prøve lidt af hvert. Der er ingen skade i at prøve forskellige jobs, da det kan give dig det indblik du mangler, for at finde ud af hvilket erhverv du gerne vil specialisere dig indenfor.

Hvis du er ung, så kan du passende kigge efter ledige deltidsjob, da der er en bred vifte af forskellige muligheder her. De fleste virksomheder søger nemlig ungarbejdere og har derfor ofte ledige deltidsjobs, som du bør kigge nærmere på.

Det er okay ikke at vide hvad du vil endnu

Det kan også være en god idé at overveje hvad dit fremtidige studiejob kan blive. Det er nemlig her du har lidt mere indflydelse på, hvad du gerne vil arbejde med. Hvis du efter at have arbejdet med forskellige deltidsjobs har en idé om hvad dit felt er, så kan du passende overveje at lede efter et studiejob som er relevant ift. dit studie.

Det er en god måde at få et indtryk af, hvordan det specifikke erhverv udspiller sig, og hvordan du passer ind i, hvad du troede det var. Vi kan lige så godt prøve kræfter af med de jobs vi finder interessante, for det kan hurtigt vise sig at være noget helt andet end vi regnede med. På denne måde kan vi få elimineret flere forskellige jobmuligheder, indtil vi til sidst finder lige det vi gerne vil arbejde med. Det kan være en proces der kan tage lidt tid, men det er også en proces som kan hjælpe dig med at finde et job, som du vil være glad for.

Når det handler om vores karriere, hvorfor så nøjes? Vi kan lige så godt prøve at finde ud af, hvad det egentlig er, som vi brænder for at lave, og se om ikke det er muligt at arbejde indenfor det felt. Den bedste måde at finde ud af det på, er ved at prøve lidt af hvert, for at finde ud af hvad du synes er sjovt og spændende at arbejde med.

Det er vigtigt at huske på, at det ikke er alle der på forhånd ved, hvad de gerne ”vil være når de bliver voksne” – og det er helt okay! Nogle skal prøve sig frem og udforske forskellige erhverv, for så senere at blive klog på, hvad der egentlig forekommer spændende.

Frie a-kasse
MA A-kasse - find job