Sæt din jobsøgning i system

Denne artikel indeholder reklame tekster

Søger du job, så ved du, at det kan være et stort arbejde. Der er meget at se til, selvom der ikke er nogen chef, der stiller krav. Du er selv chefen, og du vil gerne se resultater hurtigst muligt. Du skulle helst have fundet det job i går!

Når det er sådan et stort arbejde, og det gerne skal give resultater, så kan det være en god idé med lidt system. Sæt noget systematik i din jobsøgning. Så kører det hele lidt mere glat, fordi du bare skal følge systemet. Det giver også bedre chancer for succes, fordi du ikke ender med at slække på noget.

Orden på skrivebordet

Du kan starte med det praktiske. Ryd op på dit skrivebord eller arbejdsbord. Der skal ikke ligge bunker af papirer og en masse kontorredskaber rundt omkring. Hvis du har mange ting, så anskaf dig nogle skuffedarier fra Creativ. Så kan du fjerne alle tingene fra dit skrivebord og lægge dem i skuffer.

Hav også et system i dine skuffer. De private og vigtige ting lægger du i en skuffe med lås. Så er de lidt mere sikre. Find også et smart sted, hvor nøglen kan have sin faste plads. I de andre skuffer kan du have forskellige kategorier. Én skuffe kan være til jobsøgningspapirer, mens en anden kan være til kontorredskaber og en tredje kan indeholde kuverter og lignende.

Sæt søgningen i system

Sæt dig for, hvor mange jobs du vil søge om ugen. Er du i en a-kasse, stiller de nok et bestemt krav til dig. Overvej med dig selv, om du vil følge det, eller om du gerne vil kræve lidt mere af dig selv. Sæt noget system i, hvordan du søger. Arbejder du fx godt om formiddagen, så kan du skrive ansøgninger før middag. Efter middag kan du surfe rundt på nettet og lede efter nye opslag, du kan reagere på. Opsæt også nogle jobagenter, så du får mails, når der er nye jobs. Du kan sortere i dine ønsker, så du kun får relevante jobs.

Lav skabeloner

Gør det lidt nemmere for dig selv, og lav nogle skabeloner. Opsæt et dokument, hvor du har valg skrifttype og -størrelse. Gør klar til, at du bare kan indsætte virksomhedens navn og adresse, og sæt også dine egne oplysninger ind.

Når du har en skabelon, kommer du lidt hurtigere igennem ansøgningerne. Du har nemlig allerede lavet opsætningen og kan bare udfylde.

FTFa_a-kasse
MA A-kasse - find job