Skift jobbet ud – vi guider dig til et karriereskift

Inspiration til et karriereskift

Ofte vælger man en uddannelse i en meget tidlig alder, og når man afslutter det pågældende studie, så er karrierevalget allerede fastlagt. Til tider matcher ens behov og drømme ikke helt den titel som uddannelsen har givet en, eller også mister man interessen for faget efter få år. Arbejdet er en stor del af vores hverdag og er vi ikke tilfredse med et job, så kan det kræve et karriereskift.

Her får du lidt inspiration til karriereskift, og hvordan du bedst muligt igangsætter processen.

Jobinspiration; hvad skal du vælge?

At skifte fra et job til et andet, eller måske endda fra en karriere til en anden, kan ofte være forbundet med bekymring og usikkerhed. Det giver ofte anledning til angst, når man springer ud i noget nyt og ukendt.

At skulle håndtere nye arbejdsopgaver på en ny arbejdsplads er intimiderende, og man er ofte bange for ikke at gøre det godt nok og opfylde lederens og kollegaernes forventninger. Én ting er at starte nyt job i en lignende stilling, som man tidligere har været vant til. Én helt anden ting er at skifte fra én karriere og et fagområde til et helt andet. Dette skift er meget mere omfattende og det kræver derfor også grundige overvejelser.

Er man kørt træt i sit nuværende erhverv eller ønsker man blot at prøve kræfter med nye opgaver og en anden slags hverdag, så kan det være en god idé at spørge sig selv, hvad det er man mangler i sin nuværende arbejdsgang. I visse tilfælde er man helt afklaret med hvad det er for et skift man ønsker, men i andre tilfælde skal man måske lade sig inspirere af venners fagområde, jobsøgningsmaskiner eller måske en uddannelsesguide.

Drømmejobbet kræver måske en ny uddannelse

Drømmer man om et fremtidigt karriereskift, men kræver det at man tager en helt ny uddannelse, så er der visse overvejelser man bør gøre sig ind, inden man officielt påbegynder processen. Har man f.eks. en læreruddannelse fra et seminarium, og har man arbejdet som folkeskolelærer i en vis periode, så kan man selvfølgeligt ikke gå over til at arbejde som gartner uden en forudgående uddannelse. I visse tilfælde skal man måske spare op til uddannelsen, hvis man f.eks. har opbrugt sin SU, og det kan derfor være en knap så god idé at tage springet inden man har styr på sine fremtidsudsigter og indkomst.

Mindre omfattende karriereskift kræver måske ikke at man tager en komplet ny uddannelse, men at man i stedet skal finde tid til kurser eller efteruddannelse. Visse kurser kan man endda tage imens man stadig passer sit tidligere arbejde, så man på en god og økonomisk fordelagtig måde kan foretage karriereskiftet på en sikker måde.

Måske skal du prøve kræfter med iværksætteri

Et karriereskift kan også betyde at man måske ønsker at blive indenfor sit fagområde, men at man derimod ønsker at gøre op med livet som lønmodtager. At gå fra at arbejde under en pågældende leder til at være sin egen herre i en virksomhed, kan give netop det ansvar og den frihed som man drømmer om i forbindelse med et karriereskift. At være eller at blive en succesfuld iværksætter kræver at man har gåpåmod, at man er innovativ og risikovillig, og at man i visse tilfælde har solide færdigheder indenfor sit erhverv.

At løsrive sig fra hverdagen som lønmodtager kan give en passionen for sit fag tilbage. Som iværksætter kan man nemlig være med til at puste nyt liv i ens erhverv og foretage de nødvendige ændringer, som man måske altid har drømt om. Iværksætteri er den rette vej for ambitiøse ildsjæle, som ønsker at sætte deres helt eget præg på et givent fagområde.

FTFa_a-kasse
MA A-kasse - find job